NOVÝ ROČNÍK ZRCADLENÍ 2023

Vážení fotografové,

Zveme vás k účasti v XI. ročníku fotosoutěže ZRCADLENÍ.

Přihlásit své fotografie  můžete od 1. července do 30. září 2023, a to vložením snímku do veřejné soutěžní galerie na tomto webu.

Nový ročník otevírá tři témata:

  • 1) regionální téma:  BYSTŘICKO ZNÁMÉ – NEZNÁMÉ
  • 2) volné téma:          ENERGIE LIDSKÉ PRÁCE
  • 3) téma  „Junior“:    MOJE PRÁZDNINY

První téma: BYSTŘICKO ZNÁMÉ – NEZNÁMÉ  je vyhrazeno geografickému regionu Bystřicko na Vysočině, které bylo vyhlášeno  „Excelentní evropskou destinací“. Fotografie tohoto tématu musí být prokazatelně pořízeny v regionu Bystřicko a měly by zobrazovat místa a události, které se odehrály v tomto území od posledního ročníku naší soutěže, tedy od roku 2021.

Druhé, volné téma pod názvem ENERGIE LIDSKÉ PRÁCE je  připraveno pro fotografy z celé ČR i zahraničí. Člověk při práci, člověk s energií, kterou svému dílu předává, to je hlavní motiv, který by autoři měli svým soutěžním dílům vdechnout. Snímky mohou být umělecké, dokumentární, upravené či autentické, černobílé i barevné.

V rámci soutěže je vypisovaný také samostatný soutěžní okruh, věnovaný nejmladším talentům v oblasti fotografie –fotografům juniorům do 15 let,  ve kterém lze zasílat snímky v tématu MOJE PRÁZDNINY. Děti a žáci mohou nafotit a do soutěže poslat události a situace, které o prázdninách zažili a o jejich výjimečnost se podělit prostřednictvím fotografie.

Pro  autory nejlepších přihlášených fotografií je připravena řada věcných cen věnovaných partnery i organizátorem soutěže. Hodnotit snímky bude odborná porota pod vedením prof. Mgr. Jindřicha Štreita, dr.h.c.  Svůj hlas může udělit také každý divák prostřednictvím ankety na webové soutěžní galerii.

Uděleno bude celkem 14 ocenění:

  • Cena odborné poroty – 1. místo, 2. místo, 3. místo a Čestné uznání (v každém ze tří témat samostatně)
  • Cena veřejnosti – pro nejlépe divácky hodnocený snímek na webu
  • Cena starosty města Bystřice nad Pernštejnem

Vyhlášení  výsledků a slavnostní ukončení soutěže proběhne  18. listopadu 2023 v rámci DNE S FOTOGRAFIÍ v Bystřici nad Pernštejnem, na který všichni účastníci obdrží spolu s pozvánkou vstup zdarma.

Záštitu fotofestivalu ZRCADLENÍ 2021 udělili

Ministr kultury ČR

Záštita Kraje Vysočina

Starosta Města Bystřice n. P.
Mgr. Martin Horák

Předseda mikroregionu Bystřicko
Libor Pokorný

Realizaci projektu podpořili

ČEZ Město Bystřice nad Pernštejnem Kraj Vysočina Miniserstvo kultury Mikroregion Bystřicko
Hotel Ala Digitální foto magazín Logo Zoner Press Vinotéka ISSORI

Mediální partneři

FotoMosty Vysočina, regionální týdeník Tvorba webových stránek a optimalizace pro vyhledávače 4People Bystřicko